Om mig

heidi_1Jag har ett mycket stort intresse av att uttrycka mig konstnärligt. Det har jag nu möjlighet att göra då jag sedan 2011 har en egen atlelje. Där arbetar jag med med silver, men även en del guld. Jag använder gärna pärlor i mina smycken. Stora styckepärlor av hög kvalitet har blivit något av mitt signum.

Jag gör gärna kraftfulla stilrena smycken. Grundformerna skapar spänning mot varandra. Min design är ofta stora arbetade smycken, som hamnar i blickfånget! Det enkla är det vackra. Silvret har en unik förmåga att reflektera ljus. Jag använder mig ofta av olika ljusreflekterande ytor på silvret som enda dekoration.

Den senaste tiden har jag intresserat mig alltmer för järnbearbetning. Järnet är hårt, svårformat och egensinnigt. Jag har velat använda det uttrycksfulla järnet för att göra större skulpturala verk. För att forma järnet behövs andra metoder än till silver – och det är en ny utmaning. Mitt bidrag till Kaleido Konsthantverks medlemsutställning ” Livsviktigt” var naturmotiv och skepnader i järn. Den största hela 170 cm hög.

CV Heidi Hammarling